Instagram Üç Boyutlu Avatar

Instagram Üç Boyutlu Avatar

Facebook platformu'nun ana firması ‘Meta’ Instagram mesajlara ve hikayeler bölümünü üç boyutlu avatarların geleceğini açıkladı. Buna ek bir şekilde yapılan açıklamada Facebook ile Messenger’daki avatarların da güncelleneceği açıkladı.

Eski adıyla Facebook yeni adıyla Meta, Instagram hikayeleri ile direkt mesajları üç boyutlu avatar uygulamalarının dahil edileceğini ve Facebook ile Messenger uygulamalarındaki avatarların da güncelleneceğini açıkladı. Güncelleme ile beraber ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada’da bulunan kullanıcılar, quest VR proforma da dahil olmak üzere meta platformunun bütün diğer uygulamalarındaki çıkartma, profil resimleri, paylaşım ile çok daha fazlasında sanal üç boyutlu avatarları olarak görme imkanı tanınacak. Bunu ek bir şekilde Facebook (Meta) platformunun avatarlar ile kimlikten sorumlu genel müdürü Aigerim Shorman; yeni avatarların yeni yüz biçimleri ile implantlar, işletme cihazları ile tekerlekli sandalyeler şeklindeki yardımcı cihazlar barındıracak ve böylelikle güncelleme uygulamalarının engelli bireyleri de kapsayacağını dile getirdi.

Avatarlar, Metaverse Girişimini Daha Da  İleriye Taşıyacak

Geliştirilen bu son özellik, Instagram hikayeler bölümünde bir etiket şeklinde kullanıcıların karşısına çıkacak ve tıpkı anket veya soru sorma etiketlerini kullanabileceğimiz gibi ulaşabileceğiniz buna. İsteyen kullanıcıların ise burada kendi üç boyutlu avatarları oluşturarak istedikleri gibi hikayelerini ekleyebilme avantajı vardır. Bugün yapılan Bir açıklamada bu yeniliğin Facebook Platformu’nun Metaverse çalışmalarına paralel bir şekilde hareket ettiğinden bahseden yönetici, Connect 2021 senesi içerisinde metaverse ile alakalı uzun vadeli vizyonlarını açıkladığından beri aslında binlerce mil uzakta bulunan sevdikleri ile aynı adada oturabilecek leri veya dünyaya yayılmış yetenekli bir ekip ile doğal bir şekilde çalışma işlemlerini gerçekleştirebilecekleri bir geleceğe doğru inşa ederek, sosyal teknolojinin bu sonraki evrimini meydana getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Shorman’ın her VR ile AR arasında, hem bilgisayar ve hem de telefon gibi daha da tanıdık platformlar aracılığı ile bir köprü inşa ettiğini dile getirdi ve avatarların, şirketin metaverse konseptine girişini de daha da ileriye taşıdığını açıkladı.

Eski adıyla Facebook yeni adıyla meta CEO'su ve kurucusu Mark Zuckerberg ise konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada Metaverse uygulamasının firma açısından bir öncelik olduğunu dile getirerek, ileride birden çok avatara sahip olmanın avantajlı bir hal alacağını söyledi.